Mindig éhes maradt, mégis 114 évet élt

Napi kétszeri evés a hosszú élet titka?

Naponta csak kétszer étkezett, és mindig éhesen állt fel az asztaltól - saját elmondása szerint ez volt a titka a 114 éves korában elhunyt Walter Brueningnak, aki a világ legidősebb férfijaként halt meg a napokban.

2011.04.15 19:00MTI

Walter Bruening, a legidősebb amerikai férfi 114 évesen halt meg a minap. Úgy tűnik, módszere hatékonynak bizonyult: naponta csak két evést engedélyezett magának.

"Az ember hozzászokik ahhoz, hogy este semmit sem eszik, és megállapítja, mennyire jól érzi magát. Bárcsak meg tudnám értetni az emberekkel, hogy ne egyenek olyan átkozottul sokat"
- mondta az egykor vasutasként dolgozó amerikai férfi 2009-ben a Great Falls Tribune című lapnak.

Bruening a helyi híradások szerint természetes halállal távozott csütörtökön, a montanai Great Falls Kórházban.

A matuzsálem az AP amerikai hírügynökségnek további életbölcsességekkel is szolgált:

"Fogadd el a változást, akkor is, ha arcul csap. Minden változás jó; Dolgozz, ameddig csak tudsz. Jól fog jönni a pénz; Segíts másoknak: minél többet teszel másokért, annál jobb formában vagy".

Walter Bruening 1896 szeptemberében született a minnesotai Melrose-ban; 1918-ban költözött Great Fallsba, ahol a Great Northern Railway vasúttársaságnál helyezkedett el.

A világ legidősebb férfijaként a 2009 júliusában elhunyt brit Henry Allingham utóda volt. Az új korrekorder a 113 éves és 360 napos japán Kimura Jiroemon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.