Szív-és érrendszeri gondokat, hízást is okoz

Só öli a férfiakat?

Éppen véget ért a Tudatos Sófogyasztás Világhete - témája a sófogyasztás és a férfiak egészsége közötti összefüggés volt. Mert bizony a férfiak sokkal jobban "elsózzák" az életüket.

2011.03.29 13:00medipress.hu

Az Élelmiszerek és Élelmiszerboltok Tanácsának képviselője, Katherine Rich bejelentette, hogy olyan elismert élelmezési cégek, mint a Kellogg’s több száz tonna sót vontak ki nemrég az élelmiszereikből.

A mértéktelen sófogyasztás  szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vezet, a nátriumban gazdag étrend pedig elhízást okoz, károsítja a veséket és a szívet, valamint megnöveli a rák esélyét is.

A szív és érrendszeri megbetegedések többségében a férfiakat érintik, mivel ők több sót fogyasztanak, és általában magasabb a vérnyomásuk is.

A Betegségellenőrző és Megelőző Központ kimutatása alapján egy átlagos amerikai nagyjából 3400 milligramm nátriumot fogyaszt, ami a javasolt mennyiség kétszerese.

Az Amerikai Dietetikai Szövetség azt tanácsolja, használjunk kevesebb sót, kedvenc ételeinkből válasszuk az alacsonyabb nátriumtartalmú változatot, így ízlelőbimbóinkat előbb-utóbb átállnak az új ízekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.