Vadkender TSZ

Kábítószer termelőszövetkezet Hollandiában?

Mezőgazdasági termelőszövetkezetbe szervezné Utrecht városa a marihuánaélvezőket, hogy megtermesszék saját szükségleteikhez a kábítószert.

2011.03.12 09:44MTI

Bár Hollandia a világ egyik legmegengedőbb országa a könnyűdrogok terén - a marihuána-fogyasztást nem tiltja -, a kábítószer "nagyipari" termesztése-termelése illegális, és bűnbandák tartják a kezükben. Utrecht vezetése részben az ő vitorlájukból akarná kifogni a szelet a "vadkender TSZ", részben pedig a minőség garantálása végett, ami csökkentené a marihuána-fogyasztás egészségügyi kockázatát.

Az ország törvényei szerint minden holland polgár öt tő vadkendert nevelhet otthonában és csakis személyes fogyasztás végett, Utrecht őket szeretné szövetkezetbe tömöríteni. A holland kormány azonban elvetette az ötletet mondván, hogy a nagyüzemi droggazdálkodás törvényellenes.

Az utóbbi években egyébként Hollandia hatóságai többször lecsaptak könnyűdrogot árusító boltokra és korlátozták a külföldiek számára eladható drogmennyiséget részben egészségvédelmi megfontolásból, részben azért, mert bűncselekmények kapcsolódnak a narkóhoz.

Utrecht - az ősi egyetemi város - Hollandia negyedik legnagyobb települése, 50 kilométerre van Amszterdamtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.