Egyre többen drogoznak

Erősen emelkedik a kábítószerfogyasztás a világon

A Nemzetközi Kábítószerellenőrzési Tanács(INCB) jelentése szerint erősen emelkedik a drogfogyasztás a világon. Ennek az lehet az oka, hogy sok ország még mindig nem tud igazán hatásosan harcolni a drogkriminalitás ellen.

2008.03.22 18:24medipress.hu

A világ számos országáról elmondható, hogy a kormány nem tud igazán hatásosan harcolni a drogkriminalitás ellen. „Néhány országban még mindig a kicsiket akasztják fel és a nagyokat futni hagyják” – összegezte tapasztalatait Carola Lander az INCB munkatársa.

Az INCB 2007 évi jelentése riasztó: sok régióban emelkedett a kannabisz, kokain vagy heroin - fogyasztás. Különösen érintett Afrika, Dél-Amerika és Dél-Ázsia. A kormányoknak többet kellene tenniük, hogy azok kerüljenek börtönbe, akik a háttérben mozgatják a kábítószer-kereskedelem szálait – véli a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.