A stressz és az alkohol nem segít az ágytornán!

Tíz dolog, amivel hazavágod a szexet!

Elvesztetted érdeklődésed a szex iránt? Vagy Te, vagy a párod nem kívánja a hancúrozást? A libidó csökkenése sokszor rajtunk kívülálló okoknak köszönhető. Nem haragudni kell a párunkra, inkább megfejteni a gond okát.

2011.03.01 18:25ma.hu

Ha a szex már nem az igazi a kapcsolatban, az számos más problémának is forrása lehet. Jobb utánajárni, miért csökkent le a vágy, mielőtt messzemenő - és talán téves - következtetéseket vonunk le! A libidó csökkenésének több oka lehet, mint hinnénk. Íme az első öt.

Stressz

Az ember sok mindenre ráveszi magát akkor is, ha éppen stresszes - többnyire olyanokra, amire muszáj. A szex azonban a legtöbbször nem tartozik ezek közé. Lehet, hogy nekifog, de sajnos sok esetben nem mennek úgy a dolgok, ahogy szeretné.

A stresszes embernek a libidója sem az igazi: ilyenkor aligha érezheti magát szexinek és csábítónak...

Közben a munka, az anyagi gondok járnak az eszében, vagy talán beteg egy családtagja - nem fogja tudni kiiktatni nyomasztó gondolatait egyik percről a másikra. Tanuljuk meg kezelni a stresszt, vagy tegyünk valamit a helyzetünk javításáért. Szakember tanácsát is kérhetjük.

Ha a kapcsolat sem az igazi...

...nos, ez az, amit sokan beismerni sem szeretnek maguknak. Tudják, hogy nem működik jól a kapcsolatuk, de a problémákat a szőnyeg alá söprik, nem beszélgetnek, csak úgy tesznek, mintha minden rendben lenne. Hiába: az ágyban ki fog ütközni a dolog.

Előbb annak kell utánanézni, hányadán állunk a párunkkal, mielőtt a libidó csökkenés okait kezdenénk vizsgálgatni. Megvan-e a régi egyetértés, bizalom? Miért nem beszélgetünk mostanában? Ha nincs már meg az összhang, nehéz az ágyban a közös hangot megtalálni.

Az a fránya alkohol...

Bizony, az ivászat nincs jó hatással a libidóra! Nem arról az egy vagy két pohár borról van szó, melyet egy kellemes vacsorához vagy társaságban aznap este elfogyasztottunk. A többé-kevésbé rendszeres - és bőséges - ivászat csökkenti a szex iránti vágyat. Sokszor az ágy felé húz, de inkább aludni.

Kevés alvás

Egy kialvatlan, agyonhajszolt személytől ne várjunk fáradhatatlan lepedőakrobatikát. Ha valaki rendszeresen elutasítja a szexet, annak a fáradtság is lehet oka. Lehetséges, hogy egyébként lenne kedve a dologhoz, de ereje már nem. A magukat állandóan fáradtnak érzők nem árt, ha annak is utánajárnak, nem szenvednek-e krónikus fáradtság szindrómában, mert ha igen, orvostól kell tanácsot kérni.

Gyermek a családban

Csodálatos dolog szülőnek lenni. Ám nem egyszerű meghúzni a határt - megtalálni a módját, hogy a gyermekkel és a párunkkal is eleget törődjünk. Tény: gyermek(ek) mellett már igencsak alapos szervezést igényel, hogy kedvesünkkel kettesben, zavartalanul töltsük az időt, de szükséges, hogy tudjunk rá teremteni alkalmat!

Ne feledjük: ha a párunkkal is meg akarjuk őrizni a harmonikus kapcsolatot, ez létfontosságú. Hiszen nemcsak szülők vagyunk, hanem nő és férfi is....

A további okok holnap kiderülnek!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.