A szív jó állapotát jelzi

Van valami, ami jó a klimaxos hőhullámokban? Van!

Ki hinné? A klimaxos hűhullámoknak is vannak előnyei. A rossz hír, hogy nem túl kellemesek, a jó viszont az, hogy ezek a hőhullámok azt jelzik, a szívünk rendben van.

2011.03.01 12:25medipress.hu

A hőhullámok a változókorba ért nők háromnegyedét érintő kellemetlen panaszok, ám egy új kutatás eredményei szerint örülni kell, ha ilyet tapasztal egy menopauza korába ért nő.

A Menopause szaklap online kiadásában megjelent friss tanulmány szerint ugyanis a hőhullámok és az éjszakai verejtékezés a változókorba ért nőknél az alacsonyabb szív- és érrendszeri kockázatok jele, vagyis akik hőhullámokat tapasztalnak kevésbé valószínű, hogy gutaütést (stroke) vagy valamilyen szívpanaszt szenvedjenek el.

A kutatást végző Emily Szmuilowicz, JoAnn Manson és Ellen Seely eredményei azért meglepőek, mert a korábbi vizsgálatok alapján éppen azt feltételezték, hogy a hőhullámok éppen a gyengébb szív- és érrendszer jelei.

A kutatók 60000 nő adatait vizsgálták meg tízéves utánkövetéssel egybevetve, és azt a következtetést vonták le, hogy a menopauza beálltával jelentkező hőhullámok az alacsonyabb szív- és érrendszeri kockázat jelei azok későbbi kórtörténeteihez viszonyítva, akik később vagy egyáltalán nem tapasztaltak hőhullámokat a változókorba lépés után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.