Nők és férfiak étkezési szokásai

Inkább húst, mint zöldséget esznek a férfiak

A nők és férfiak étkezési szokásairól talán az eddigi legnagyobb felmérést végezték el Amerika tíz államában, 14 ezer állampolgár telefonos kikérdezésével.

2008.03.21 08:48MTI

A felmérés eredménye alátámasztotta azt a közvélekedést, hogy az étkezésben a férfiak és a nők teljesen különbözőek, vagyis míg a férfiak általában több húst esznek, mint a nők, addig a nők több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak a férfiaknál. Ám akadtak meglepetések. A férfiak étrendjében gyakoribb a spárga, a kelbimbó, a borsó, a földimogyoró. A szakemberek nem találtak magyarázatot arra, hogy a férfiak miért esznek több spárgát, mint a nők.
 
Továbbá az erősebb nem több fagyasztott pizzát, hamburgert és mexikói ételt eszik. Ezzel szemben a nők több tojást, joghurtot és friss hamburgert fogyasztanak a férfiaknál. A férfiakra jellemző a lágy tojás és a nem eléggé megsült hamburger fogyasztása, noha a szakemberek szerint mindkettő kockázatot rejt magában, mert könnyebben lehetnek szennyezettek, s ez megbetegedést okozhat.
 
A nőkre viszont egyetlen kockázatos étel fogyasztása jellemző az Egyesült Államokban: a nyers lucernacsíráé. Ezt a terméket az utóbbi másfél évtizedben többször hozták összefüggésbe ételmérgezéses esetekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.