A Fülöp-szigetek rémisztő vallási hagyománya

Szögfertőtlenítés keresztre feszítés előtt - durva képek!

A keresztre feszítéshez használatos szögek előzetes fertőtlenítésére, továbbá tetanuszoltásra szólított fel a Fülöp-szigeteken az egészségügyi hatóság.

2008.03.20 10:31MTI

Az ázsiai országban immár hagyomány, hogy húsvétkor vallási révületükben több tucatnyian keresztre feszíttetik magukat, több százan pedig lemeztelenített hátukat véresre korbácsolják, akárcsak hajdanán a flagellánsok.

Az egyház helyteleníti a keresztre feszítést és a korbácsolást, a rituálé ugyanakkor nagyszámú turistát vonz az országba.

A helyi "köjál" közleményben figyelmeztette az embereket arra, hogy használat előtt ellenőrizzék korbácsaik tisztaságát, mert a koszosak súlyos fertőzéseket okozhatnak, akárcsak a megfeszítésekhez használatos, 15 centi hosszú szögek, ha nem kellően sterilek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.