Hatásos bánat és a gyász esetén...

Érzelmi problémák és masszázs

A masszázs óriási segítség depresszió valamint a mentális betegségek, például a bánat és a gyász esetén.

2011.01.04 14:00impulzus.ro

Ez valami kézzelfogható dolog, amellyel segíthetünk a nehéz helyzetben lévő emberen. A kéz közvetlen kommunikációja vigaszt és empátiát jelent a betegnek.

Egyesek azonban úgy érezhetik, hogy egy családtag elvesztése után, amikor megpróbálják összeszedni magukat, a masszázs kezdetben túl sok érzelmet szabadítana felé bennünk.

Ilyenkor egy, a megfelelő időben adott masszázs segíthet, ha a kezdeti fájdalom már enyhülni kezd. Nincs szükség teljes testmasszázsra ahhoz, hogy valaki kimutassa a gondoskodást.

A kéz simogatása vagy a váll megmasszírozása is erőt adhat.

Általános előnyök

A masszázsnak szervesen be kell illeszkednie minden testi, mentális vagy lelki betegség kezelésébe. Gyengéd szeretetet, törődést közvetít, és csillapítja a fájdalmat, enyhíti a szorongást.

A betegség jellegétől függetlenül a masszásnak az egészségügyi ellátás szerves részévé kellene válnia az életminőség javítása érdekében.

Amint azt dr. Pert mondta: „Szinte nincs olyan területe az orvoslásnak, ahol a masszázst ne lehetne alkalmazni."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.