...mikor lesz már könnyebb?

Anyaság és öröm együtt jár?

Néhány újdonsült anyuka közvetlenül a szülést követő időszakban nem túl sok örömöt lel az anyaságban. Aggódva teszik fel maguknak a kérdést: mikor lesz már könnyebb?

2011.01.04 11:00impulzus.ro

Próbáljon másképp tekinteni kötelezettségeire. Most a legszebb és legfontosabb ajándékunk gyermekünk számára az, hogy csakis a jelennek élünk.

Ky Willis egy New Jersey-ben működő anyasegítő és tanácsadó csoport egyik alapítója és tíz más anyatársa azt a nézetet vallja, hogy a legtöbb modern anyuka szeretne gyorsan túlenni a gyermekkoron, hogy könnyebb legyen az élete.

„Egy szülő számára nagyon fontos, hogy szeressen szülő lenni és élvezze a gyermeknevelést. Aki folyton a könnyebb jövőről álmodozik, amikor a gyermeke sokkal jobb lesz, mint amilyen most, elszalasztja a pillanatnyi örömöket a jelenben."

Szenteljünk időt saját magunkra is. Mindenkinek szüksége van egy héten legalább egy-két órácskára, amikor egyedül lehet, és csak magával törődhet.

Ezt a saját kis szabadidőt azonban lehetőség szerint ne éjjeli órára időzítsük, amikor már teljesen kimerültek vagyunk, és ne is a házimunka elvégzésére fordítsuk.

Aki már nem is emlékszik, mikor jutott ideje egy kis kikapcsolódásra utoljára, az csupán önmaga „maradékát" képes újszülött gyermekének és a családjának szentelni.

A boldogságot nem lehet tanítani gyermekeinknek, csak megmutatni, mi vagyunk a példa számukra.

Gondoljon valamire, ami biztosan megnevetteti. Most pedig ne csak gondoljon rá, hanem induljon, és tegye is meg.

Felejtse el a szennyes babaholmit, a mosatlan edényeket a konyhában, a bevetetlen ágyat és a mai napra tervezett tennivalók hosszú listáját. Most a legfontosabb dolog, amit a gyermekéért megtehet, hogy megtanulja élvezni az anyaszerepet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.