Babás buli

Ha baba van, vannak szabályok is szilveszterkor

Szilveszter éjjel hagyomány, hogy az ország apraja-nagyja ébren várja az újévet, még a legotthonülőbb emberek is szórakozni mennek ilyenkor. Nehéz kérdés azonban, hogy mit tegyünk, ha pici babánk van.

2010.12.29 14:00napidoktor.hu

Mikor az ember lánya túljut a szülés utáni első fáradtságon és talán már nem is szoptat éjszaka (ez a kettő legtöbbször egybeesik), akkor apránként újra igénye lesz arra, hogy egy kicsit elmenjen szórakozni.

Ráadásul közeleg a szilveszter, ami a nagy-nagy bulizások időszaka. Felmerül azonban a kérdés, hogy mi legyen a babával, ki vigyázzon rá?

Legegyszerűbb megoldás, ha van olyan rokon vagy közeli ismerős, aki szívesen elvállalja, hogy átjön szilveszter este, amíg mi elmegyünk, hogy egy kicsit kirúgjunk a hámból, végre valahára.

Sajnos azonban azok a rokonok, akik még elég jó erőben vannak ahhoz, hogy rá merjük bízni szemünk fényét, azok általában még maguk is igénylik az óévbúcsúztatást.

Ha ez nem megoldható, akkor is több lehetőség kínálkozik. Megpróbálkozhatunk valamelyik babysitter szolgálat megbízásával, azonban december 31.-ére valószínűleg nem lesz túl bő a kínálatuk.

Mindenképpen érdemes ilyen esetben egy korábbi időpontban összeismerkedni a kiszemelt gyerekfelügyelővel, hogy kiismerjük egymást. Így sokkal nyugodtabban bulizzuk majd át az éjszakát.

Ha elég nagy a lakás rendezhetünk magunk is házibulit, de nagyon szigorúan válogatott társaságnak. Kivételesen tiltsuk meg, hogy idegeneket is hozzanak a barátaink.

Kizárólag olyanokat hívjunk meg, akik egész éjszaka képesek úgy viselkedni, hogy egy kisbaba közben háborítatlanul pihenhessen.

A négy-öt év körüli gyerekek már nagyon szeretik a társaságot. Kellemesen alakulhat az este, ha jóban vagyunk néhány olyan gyermek szüleivel, akiknek a miénkhez hasonló korú a csemetéje.

A kicsik ameddig bírják, bulizhatnak, utána pedig együtt alhatnak szivacsokon, hálózsákban, ami külön izgalom a számukra.

Nagyon fontos azonban előre megbeszélni a gyerekekkel, hogy szilveszter csak egyszer van egy évben és másnaptól megint időben kell majd aludni menni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.