A téli időszakban kevesebb vitamin jut be

Hogyan erősítse gyermeke immunrendszerét?

Különösen az őszi, téli időszakban jut be kevesebb vitamin a szervezetünkbe. Ilyenkor érdemes pótolni.

2010.12.14 19:00webbeteg.hu

Ha háziorvosuk tiltakozik a szintetikus készítmények ellen, akkor több szer is kapható, melyek ha jól tudom, természetes alapúak.

Immunrendszert stimuláló készítmények

Az immunrendszer erősítésének másik módszere (persze a megfelelő alvás, séta, mozgás stb. mellett) az immunrendszert stimuláló készítmények adása. Ez különösen óvodába, bölcsődébe menetel előtt javasoltak.

Ezeket a készítményeket háziorvos írhatja fel receptre (gyermekek és felnőttek számára egyaránt).

Ezek a készítmények azoknak a kórokozóknak tartalmazzák az alkotórészeit, tehát nem magát a baktériumot, amelyekkel a közösségben leggyakrabban találkozunk.

Így az immunrendszer ezek ellen ellenanyagot termel, azaz készenléti állapotba kerül és ha találkozik a szervezetünk ezekkel a baktériumokkal, akkor egy kis orrfolyás, nátha alakul ki, de elmarad a tüdőgyulladás, a mandula- és arcüreggyulladás.

A készítmények sok gyermeknek és felnőttnek segítik átvészelni az évet betegségmentesen. A további lehetőség a védőoltások adása (influenza ellen, stb) Immunrendszer, bélflóra, probiotikum, prebiotikum.

Orvosszemmel a fogalmakról Immunrendszerünket nemcsak nyirokszervek és nyirokcsomók alkotják, hanem fontos részét képezi az az 1-2 kilogrammnyi hasznos baktériumtömeg is, amely a bélrendszerben, döntően a vastagbél területén helyezkedik el.

A saját sejtjeink számának tízszeresét (!) kitevő baktériumok táplálása és életfeltételeinek biztosítása legalább olyan fontos, mint a saját sejtjeinké. E hasznos baktériumflóra szervezetünk külvilággal érintkező részét - a bélnyálkahártya felszínét - úgy vonja be, mint egy puha szőnyeg.

Ez az - eredetileg - összefüggő védőgát számos hatásra sérülhet

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.