Az animációs figura váratlan sikert aratott

Videó- Tántorgó mókus tántorítja el az oroszokat az ivástól?

Az alkoholizmus elleni orosz kampányban megjelenő összemosódó beszédű, dalra fakadó animációs mókusfigura váratlan sikert aratott.

2010.12.08 14:00medipress.hu

A kisfilmet már több mint egymillióan nézték meg az interneten.

A társadalmi célú reklámban a mókus egy kemény alkoholista viselkedését mintázza A reklámfilm az egészségügyi és szociális minisztérium megbízásából készült a tárca egészséges életmód programjának keretében.

Bár a reklámfilmet nem adták le a televízióban, már több mint egymillió alkalommal nézték meg a YouTube-on.

A vézna, vörös szemű mókus összemosódó beszéddel mondja végig monológját arról, hogyan fogott pókokat, és hogyan ölte meg egy barátja feleségét, aki maga az ördög, majd dalra fakad, és elénekel egy népszerű dalt a Volgáról.

A reklám egy szlogennel fejeződik be: „Iszol? Akkor megyek hozzád”, amely az egyik ismert mosóporreklám mottóját parodizálja.

Az Argumenty i Fakty napilap szerint a reklám az utóbbi tíz év legnépszerűbb közérdekű hirdetése lett Oroszországban. A reklám egy szójátékkal operál, mert az orosz mókus szó (belocska) azonos a delirium tremens szleng kifejezésével.

A Kreml a közelmúltban teljesen betiltotta az ittas vezetést, új minimál árat vezetett be a vodkára, és betiltotta az éjszakai italárusítást az alkoholizmus visszaszorítása érdekében, amely évente ezrek halálát okozza Oroszországban.

Oroszországban körülbelül 500 ezer ember hal meg az alkoholizmus következtében. A függőség jelentős mértékben befolyásolja a férfiak várható élettartamát, amely még az olyan fejlődő országokétól is elmarad, mint Banglades vagy Honduras.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.