Készítsd fel a tested!

Babára várva- Így fokozd a termékenységedet!

Ha babavállaláson gondolkodtok vagy eddig sikertelenül próbálkoztatok, olvasd el tanácsainkat, melyek segítségével ideális állapotba hozhatod testedet a fogamzáshoz.

2010.11.22 10:00libero.hu

1. Kontrolláld testsúlyodat!

Mind a túlsúly, mind az alultápláltság felboríthatja a szervezet hormonháztartását és a peteérés szokásos rendjét.

2. Figyelj az étrendedre!


Táplálkozz egészségesen – ha teheted, organikusan. Gondoskodj róla, hogy bejuttass a szervezetedbe minden fontos tápanyagot. Az A, C és E vitamin, valamint a cink és a szelén, továbbá a gyermekláncfű tea, illetve a fokhagyma segít méregteleníteni a szervezetedet és eltávolítani belőle a nehézfémeket, valamint a kémiai anyagokat. A cink és a szelén rendkívül fontos tápanyag a férfiak számára is, hiszen elengedhetetlen az egészséges spermiumtermeléshez.

3. Szedj folsavat!

Azoknak a nőknek, akik babát terveznek erősen ajánlott folsavat szedni. Ez az anyag nagyon fontos a baba központi idegrendszerének fejlődéséhez, emellett pedig csökkenti az esélyét, hogy a gyermek nyitott gerinccel vagy alacsony születési súllyal jöjjön a világra. Három hónappal azelőtt, hogy elkezdenétek tenni a babaprojekt sikeressége érdekében, már ajánlott szedned a folsavat.

4. Mozogj rendszeresen!

Két óra hetente vagy félóra naponta sokat javíthat az egészségi állapotodon. 5. Mondj nemet a cigarettára, az alkoholra és a drogokra! A fentieken túl jót tesz a szervezetednek, ha csökkented a kávéadagodat is.

6. Kevesebb kemikália, méreganyag és sugárzás

A vegyi és méreganyagok térhódításának köszönhetően az elmúlt 50 évben 50%-kal csökkent a férfiak spermiumszáma.

7. Engedd el a feszültséget!

Túl sokat dolgozol vagy túl sok mindent próbálsz összehangolni az életedben? Lassíts kicsit, az segíteni fog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.