Nagyot aludt

Ecuadori férfi nyerte a sziesztaolimpiát Spanyolországban

Egy 62 éves ecuadori férfi nyerte meg a Spanyolországban először megrendezett sziesztaolimpiát.

2010.10.24 16:31MTI

Pedro Soria Lopez olyan hangosan horkolt, hogy már e hangerő is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy 17 percig tartó alvásával őt hirdessék ki a kilenc napig tartó sziesztaolimpia győztesének.

A szigorú bíró, aki pulzusmérővel járkált a spanyol főváros Carabanchel kerületében lévő Islazul bevásárlóközpontban elhelyezett kanapék között, és hangnyomásmérővel mérte az elszundítók alvásidejét, 70 decibelre mérte Lopez horkolásának erejét.


A nemrég megalakult Szieszta Barátai Nemzeti Egyesület szervezte alvásbajnokság résztvevőinek mindössze 20 perc alatt kellett bebizonyítaniuk, hogy ők a legjobbak szundikálásban.

Extra pont járt a horkolásért valamint a különleges alvópózokért és a kreatív pizsamákért. Naponta is hirdettek bajnokot, majd szombaton a munkanélküli Lopezt hozták ki a bajnokok bajnokának.

"Ma már nem sokan becsülik meg a szieszta értékét" - mondta Lili Chuecas, aki a versenyzők alvásidejének méréséért felelős. Az orvos szerint a rohanó életvitel miatt egyre kevesebb spanyol tart hosszú ebédszüneteket, ami egy tisztességes szieszta elengedhetetlen feltétele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.