Minőségileg alultápláltak vagyunk

Miért együnk biot?

A XXI. Század emberének szervezete kemikáliákkal rendkívül túlterhelt. Nem is gondolnánk, hogy ennek milyen súlyos következményei vannak egészségünk szempontjából. Vagy nem szívesen gondolunk bele.

2010.10.02 10:10napidoktor.hu

Minőségileg alultápláltak vagyunk, akár tetszik, akár nem. Táplálékaink egyre kevesebb ásványi anyagot, vitamint tartalmaznak, lényegében kevés bennük a hasznos anyag. Ezzel szemben mind több és több bennük az ízfokozó, a színező-, és tartósító adalékanyag. Ezek nemcsak, hogy nem hasznosak, de függőséget, vagy minimum hozzászokást váltanak ki a fogyasztókból.

Az egészséges táplálkozás követői állítják: ők bizony nem képesek megenni egy készételt, mert az elviselhetetlenül sós, édes, és úgy általában: ízes az ő „ kipihent”, természetes ízekhez, fűszerekhez szokott ízlelőbimbóik számára. Az is egyre bizonyosabbnak látszik, hogy a bio élelmiszereket fogyasztók általában kisebb adaggal is beérik, tehát a természetes élelmek preferálása az elhízás megelőzésében, leküzdésében is fontos szerepet játszik.

Azt is régóta tudjuk már, hogy az éhségérzet kialakulásához nagyban hozzájárul, ha valamilyen vitaminból, ásványi anyagból hiány van a szervezetünkben.

Ismerjük a „nem győzöm magam teleenni”-érzést, ez sok esetben abból adódik, hogy minőségileg alultápláltak vagyunk, vagyis valamilyen fontos vitaminból, tápanyagból nem vittünk eleget a szervezetbe, ami ezért vészjelzéseket küld. Ez ellen hathatós segítség, ha törekszünk rá, hogy táplálkozásunk alapkövei tényleg értékes, tiszta körülmények közt termesztett-gyártott-csomagolt ételek, alapanyagok legyenek, hiszen nagy valószínűséggel ezeknek a beltartalmi értékük is sokkal kedvezőbb.

Ne sajnáljuk tehát a pénzt ellenőrzött helyről származott táplálék beszerzésére, hiszen: „Az vagy, amit megeszel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.