Fontos a közösségi egészségmegőrzés

Egészségőrök: fiatalok és lelkesek

Szeptembertől hét, fiatalokból álló csoport indítja el a saját egészségmegőrző programját a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány támogatásával.

2010.09.21 16:00bellacafe.hu

Örökbefogadott fák, futóklub és reformkonyha is szerepel a díjazottak között.

A dr. Béres József nevével fémjelzett szervezet ma Magyarországon az egyetlen olyan, az egészséget nemzeti értékké formáló alapítvány, amely facilitátorként működve aktívan tevékenykedik a közösségi egészségmegőrzés területén.

A Béres Egészség Hungarikum Program olyan, fiatalokból álló baráti társulások, iskolai és szabadidős csoportok vagy önként alakuló kis közösségek számára írt ki pályázatot, akik egészségmegőrző programokat szerveznek.

A csoportok tagjai 14 és 25 év közöttiek, és közös bennük, hogy nemcsak a saját egészségükre tekintenek értékként, hanem - mivel jó példával járnak elöl - egymást is ösztönözik a prevencióra.

Az Alapítvány 2010. tavaszi felhívására az ország egész területéről több mint 150 pályamunka érkezett be. A szakmai kuratórium döntése alapján a díjazott csoportok egyenként 225.000 és 300.000 Ft közötti pénzbeli támogatást kapnak.

Büszke vagyok arra, hogy megtaláltuk Magyarország első fiatal egészségőreit. Mivel ők tudják a leginkább az egészség értékére felhívni a kortársaik figyelmét, ez nagyon fontos lépés ahhoz, hogy egy egészségesebben élő nemzetté váljunk.

Ahogyan a Béres családban is atyáról fiúra száll a szakértelem és a magyarok egészségéért folytatott elhivatottság, ugyanez levetíthető a társadalomra is
” – kommentálta dr. Béres József a diákok és fiatal felnőttek szeptembertől megvalósuló terveit.

A Béres Egészség Hungarikum Program 2007-ben tűzte zászlajára a közösségi egészségmegőrzést. A szervezet az elmúlt években a magyarországi öt- és tízezer fős településeket segítette egészségterveik megírásában és megvalósításában.

Idén kifejezetten a fiatalok felé fordult a Program figyelme.

Ma Magyarországon ez az egyetlen olyan, az egészséget nemzeti értékké formáló alapítvány, amely facilitátorként működve aktívan tevékenykedik a közösségi egészségmegőrzés területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.