Még csak a tüdővel sem áll kapcsolatban

Húsz dolog, amit minden nőnek tudnia kell a hüvelyéről

Egyes szakemberek szerint a teljes testi-lelki egészséghez hozzátartozik az is, hogy ismerjük saját testünket és tisztában vagyunk működésével. Lássuk, mi az, amit egy nőnek feltétlenül tudnia kell - a hüvelyéről.

2010.08.25 15:20medipress.hu

A nőgyógyászati rákszűrés csak a méhnyakrákot szűri. Semmilyen információt nem ad a petefészkekről, a méhről vagy a vastagbélről.

A hüvelyváladék mennyisége egyénenként eltérő. Egészséges nőknél is előfordulhat, hogy a váladék mennyisége miatt tisztasági betétre van szükség, azonban nincs okunk aggodalomra, ha nem tapasztalunk viszketést, égő érzést vagy kellemetlen szagot. Ha bizonytalanok vagyunk, keressük fel orvosunkat.

Minden nemi szerv másként néz ki. Egyeseknél kilógnak a kisajkak, másoknál nem, de minden női szeméremdomb gyönyörű. Felejtsük el a plasztikai műtétet, úgy vagyunk tökéletesek, ahogy vagyunk.

A legtöbb nő nem ismeri a hüvelyi orgazmust. Ezért megtanulják, hogyan izgassák csiklójukat a megfelelő pózba való helyezkedéssel vagy partnerük segít közvetlen ingerléssel. Ha a G-pontot keressük, legyünk türelmesek. Ennek ingerléséhez ugyanis több időre és mélyebb ingerlésre van szükség. A G-pont a hüvely elülső falában helyezkedik el, de ne essünk kétségbe, ha nem találjuk, ezzel nem vagyunk egyedül.

Teljesen mindegy, hogy néz ki a nemi szervünk. Mindegy, hogy teljes szőrtelenítést csináltatunk, tetotváltatunk, testékszert tetetünk be vagy úgy hagyjuk, ahogy a természet megteremtette - de azt ne engedjük, hogy bárki olyasmibe kényszerítsen bele, ami nekünk nem tetszik.

A hüvelyt edzeni kell, mint a bicepszet. A változókor után a hüvely fala kiszáradhat, zsugorodhat és hegesedhet, ha nem használjuk rendszeresen. Ha épp nincs partnerünk, jó szolgálatot tehet egy vibrátor. Ha megfelelően karbantartjuk, hüvelyünk életünk végéig megfelelően működhet.

A nők nem a hüvelyből pisilnek. Egy kis anatómialecke: a nőknél három nyílás van - fogjunk egy tükröt és ismerkedjünk meg velük.

A hüvely nem áll kapcsolatban a tüdővel. Ha valami a hüvelybe kerül, elég egyszerűen a kezünkkel kivenni, nem kell semmiféle "szerszámot" keresni, ugyanis semmi szükség rá.

A hüvely valóban előreeshet. Ahogyan egy zoknit is ki lehet fordítani, a hüvely is kifordulhat. Aggodalomra azonban semmi ok, a szakszóval hüvelyprolapszusnak nevezett állapot sebészileg kezelhető.

Senki nem lehet újból szűz. Ha egyszer elvesztettük a szüzességünket, azt soha többé nem kaphatjuk vissza. Bár léteznek szüzesség-visszaállító plasztikai műtétek, ez semmiképp sem természetes, és nem olcsó mulatság.

Akkor is elkaphatunk nemi betegséget, ha óvszert használunk. A szeméremdomb ugyanis hozzáér a herezacskókhoz és elkaphatjuk a herpeszt vagy szemölcsöt. Gondosan válasszuk meg partnerünket.

Nincs szükség minden nap intimzuhanyra. Nem kell, hogy nemi szervünk úgy illatozzon, mint a rózsaszirmok vagy a nyári eső: a természetes illat a legvonzóbb a férfiak számára.

A menstruációs vér megalvad, semmi pánik. Sokszor azonban az alvadéknak hitt darabkák a méhnyálkahártya darabjai. Ha egyébként nem vérzünk túlságosan, aggodalomra semmi ok, az alvadás akadályozza meg, hogy túl sok vért veszítsünk. Baj csak akkor lehet, ha a vérrögök túl nagyok vagy ha túlságosan vérzünk.

Sok nőnek van szüksége síkosítóra szex közben. Ez különösen a kor előrehaladtával igaz. Bátran használjunk valamilyen síkosító terméket.

Szex közben számos nő hüvelye ad ki fura hangokat. A szelek távozására emlékeztető hangok teljesen normálisak.

A hüvely kitágul a szülés során. Hüvelyi szülés után úgy érezhetjük, hogy túl lazák lettünk, de a hüvelyösszehúzó Kegel-gyakorlatok segíthetnek. Ehhez próbáljuk meg elállítani a vizeletünket naponta többször is, majd ezt az izmot edzzük.

A női ejakuláció létező dolog.
Azonban az is normális, ha valakinél ez nem történik meg. A tejszerű folyadékot a húgycsőben elhelyezkedő úgynevezett parauretrális mirigyek termelik.

A szexnek nem szabadna fájni, sok nőnek mégis fájdalmas. Ha ilyen gondjaink vannak, keressük fel orvosunkat. Számos nő szégyenében inkább csendben szenved, pedig ezen az állapoton lehet segíteni.

Az orgazmus jót tesz a testnek és a léleknek. Csökken a szívbetegség és a stroke, továbbá a mellrák kockázata, erősödik az immunrendszer, könnyebb az elalvás, fiatalosabban nézhetünk ki, fittebbek leszünk, mesntruációs ciklusunk rendszeressé válhat, enyhülhetnek a menstruációs görcsök és a krónikus fájdalom, csökken a depresszió kockázata és a stressz és nő az önbizalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.