Nem mindegy mit szívunk!

Halálos mérget tartalmazhatnak a hamis cigaretták

Több ezer szál hamis cigarettát foglaltak le a brit hatóságok egy házkutatás során. A szakértők szerint a hamis cigaretták veszélyes anyagokat tartalmazhatnak, a dohányosok ezeket fogyasztva akár halálos mérgeket is belélegezhetnek.

2010.08.13 14:11HENT

A helyi The Visitor portál beszámolója szerint mintegy 2500 szál hamis cigarettát és 400 csomag dohányt foglaltak le egy házkutatás során a brit hatóságok az északnyugat-angliai Blackpool városában. A házban nagyobb összegű készpénzt is találtak elrejtve, amelyet a nyomozás lezárásáig szintén lefoglaltak.

A razziára lakossági bejelentést követően került sor. A bejelentés szerint a ház lakói dohánytermékeket értékesítettek otthonukban. A lefoglalt dohányáru a szakértői becslések szerint mintegy 6500 fontért cserélt volna gazdát a feketepiacon. A razziához kapcsolódó hatósági közlés szerint a feketepiaci cigarettakereskedelem talán legaggasztóbb vonatkozását a hamisítványok egészségügyi kockázata jelenti.

A hamis dohányáru előállítása során nem tartják be az eredeti gyártókra nézve kötelező minőségi és egészségügyi szabályokat, így a hamis cigarettákba gyakorlatilag bármilyen oda nem illő anyag bekerülhet. Ennek okán könnyen lehet, hogy a hamis terméket megvásárló dohányosok halálos mérgeket lélegeznek be cigarettázás közben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.