Javultak számtanból és írásból

Hiába Potter: olvasásból rosszabbak a brit nebulók

Immár második éve romlik a tanulók olvasási tudása Nagy-Britanniában - a Harry Potter-regények tömegsikere ellenére -, viszont javultak számtanból és írásból.

2010.08.04 07:07MTI

A 11 évesek év végi vizsgaeredményei azt mutatják, hogy a tanulók 84 százaléka tud megfelelően olvasni. Tavaly a hányad 86, tavalyelőtt még 87 százalékos volt.

Számtanból összességében rosszabb az eredmény, csak 80 százalék a megfeleltek aránya, ám kicsit javult a mutató, mivel tavaly 79 százalékos volt.

Ami az írást illeti, még rosszabb a kép, a gyerekek csupán 71 százaléka felelt meg a vizsgán, tavaly azonban még ennél is gyengébb volt a mutató: 68 százalék teljesítménye volt elfogadható, azaz csaknem minden harmadik nebuló nem tudott rendesen írni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.