Foci-láz, vb-őrület

A szabadságot is a vb-hez igazítjuk?

Ugyan sokan igyekeznek úgy alakítani elfoglaltságaikat, hogy a világbajnokság ne befolyásolja a mindennapjaikat, a megkérdezettek közel egyharmada úgy érzi, hogy a foci vb valamilyen hatással lesz az életére.

2010.06.24 14:45bellacafe.hu

Közülük minden második válaszadó nyilatkozott úgy, hogy kevesebbet fog aludni, közel egyharmaduk pedig több időt tölt otthon, míg egytizedük épp ellenkezőleg, aktívabb közösségi életet fog élni.

Utóbbiak közt a fiatalok vannak túlsúlyban.

Azok közül, akiknek az életére hatással van a világbajnokság, néhányan még a szabadságukat is ehhez igazítják: több mint egytizedük a fontosabb meccsek idejére szabadságot vesz ki, 5 százalék pedig még a nyaralását is elhalasztja.

17 százalék gondolja úgy, hogy ha nem is vesz ki szabadságot, kevesebbet fog dolgozni vagy tanulni a vb ideje alatt.

Emellett a vásárlási szokásokra is kihat a fociláz: 13 százalék várhatóan több alkoholt fog fogyasztani, 5 százalék pedig egy új tévére is beruház.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.