Férfiassági tippek

Öt jótanács azért, hogy a férfi az öregkor küszöbén állva is férfi maradjon

Dr. Kent Holtorf, az alapítója a kaliforniai Holtorf Orvosi Csoport-nak pár tippet ajánl a férfiak figyelmébe, ha nem csak javítani akarják szervezetük teherbírását a kórokozókkal szemben, hanem azt akarják, hogy az egészség szinte sugározzon róluk.

2010.06.21 08:32Sárosdi Ádám - ma.hu

 Öt jótanácsával nem csak fiatalos megjelenésüket nyerhetik vissza, hanem férfias sármjukon is csak csiszolhatnak.

1 -  Ellenőröztesd a pajzsmirigyedet! - Idősebb korban nő annak a veszélye, hogy a pajzsmirigy rendellenesen kezd működni. Ha azt vesszük észre, hogy egyik napról a másikra hirtelen ráncosodni, száradni kezd a bőrünk, fáradékonyabbak leszünk, akkor ne törődjünk bele, mondván, hogy a kor miatt van, hanem irány az orvos. Ő majd megállapítja, hogy az időskor, vagy valami más okozza a tüneteket.

Az optimális pajzsmirigy-működés nem csak egészséges megjelenést biztosít, hanem energiával és életkedvvel tölti fel az embert.

2 -  Használj tököt, ha hullik a hajad! - Arra, hogy ez beválik, ugyan annyi esélyed van, mint az, hogy a netről rendelt legális szerek valamelyikre sikert hozhat. Ugyanmár! A hajhullás megállítható, sőt van esély arra is, hogy a lassan inaktívvá váló hajhagymákba újra élet költözzön - azonban ezt ne kétes értékű szerektől várjuk. Szintúgy segíthet az orvos, vagy ha egyenesebb utat akarunk, akkor egyből keressünk fel egy bőrgyógyászt. Nem kell beletörődni, ha egyre több hajszál marad a párnán, amikor reggel felkelünk.

3 –  Figyelj a tesztoszteron szintedre! – Ha úgy érzed, hogy lemaradtál a technikai újítások és az orvosi kutatások terén, akkor ideje, hogy felzárkózz: idővel talán éppen olyan elterjedt lesz a tesztoszteron-szint hajnali mérése, mint a lefekvés előtti fogmosás. Ez a hormon nem csak a szőrnövekedésért és az agresszív viselkedésért felelős, hanem kihatással van az izmok, a bőr és a csontok állapotára is.

Például nem csak segít abban, hogy a férfiak könnyebben tegyenek szert nagyobb muszklikra, mint a nők, hanem abban is jelentős szerepet vállal, hogy ezek az izmok ne tűnjenek el az emberről. Azonban idővel csökkenhet a tesztoszteron-szint, ami nem csak egyre rosszabb közérzethez, hanem testi elváltozásokhoz is vezethet, és nem kell a negatív csúcsot elérni ahhoz, hogy már a szexuális élet se legyen a régi.

4 –  Figyelj arra, hogy mit iszol! – Kerüld a cukros italokat. Nyugi, a sör nem az. Ilyenek viszont a Magyarországon is egyre nagyobb számban és egyre eltérőbb minőségben kapható energiaitalok, amelyek hosszútávon nem csak hatásukat vesztik a hozzászokó szervezetednek hála, hanem még ilyenkor is kiszárítják a testedet, és elraktározott energiatartalékaidból használnak fel.

5 –  Kerülj közelebbi barátságba a hyaluronic-kal! – Már maga a tény is sokat dobhat mások rólad alkotott képéről, hogy ilyen dolgokkal tisztában vagy, ráadásul kicsit elébe mehetsz a változásoknak. Külföldön egyre nagyobb teret kapnak a hyaluronic-os kapszulák, feltehetően csak idő kérdése, hogy hazánkba is eljussanak. Mindezt a hatásuk indokolja: többek között lassítják a porcok kopását, segítségükkel a bőr megtartja nedvességtartalmát, és még természetazonosak is, hiszen az emberi test is termeli, csak a kor növekedésével egyre kevesebbet állít elő belőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.