Hipergyorsak a pasik a párválasztásban?

Ezredmásodpercek alatt dönt a férfi: kell a nő, vagy sem!

A férfiak a korábban véltnél is sokkal gyorsabbak a párválasztásban, ezredmásodpercek alatt képesek eldönteni, hogy egy nő vonzó-e számukra vagy sem - állítják holland és brit kutatók.

2010.06.13 08:55MTI

Holland és brit kutatók állítása szerint a férfiak sokkal gyorsabbak a párválasztásban, mint azt korábban vélni lehetett. Ezredmásodpercek alatt képesek eldönteni, hogy egy nő vonzó-e számukra vagy sem.

A nőknek ezzel szemben több időre van szükségük, hogy eldöntsék: megfelelő-e utódnemzésre az adott férfi, elkötelezett társ lenne-e.

Az erősebb nem döntési gyorsaságáért nem hibáztatható felszínességgel, mivel ősi genetikai preferencia vezérli - hangsúlyozta Mark van Vugt, az amszterdami egyetem professzora.

A kutatók 20 férfi és 20 nő agyi reakcióit vizsgálták, miközben ellentétes neműek fotóit mutogatták nekik elég széles külcsínskálán.

A férfiak azonnal reagáltak, ha nekik tetsző arcot láttak, a nők viszont hosszasabban mérlegeltek, nem hozta lázba őket a jóképűség - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.