A feleség, az anya és a dolgozó nő öltözködése

Nyisd meg a ruhásszekrényed és megmondom, ki vagy

Az, hogy valaki nő, még nem jelenti, hogy ért is az öltözködéshez. Ahhoz érzék kell és tehetség, de minimum pár trükk ismerete, amiket könnyű elfelejteni, amint valaki már nem nőként, hanem dolgozóként, vagy anyaként tekint magára.

2010.05.25 08:06Sárosdi Ádám - ma.hu

A próbafülke, mint szentély: a nők abban az előnyös helyzetben vannak, hogy számukra a bevásárlás az erősebbik nem bolt előtt szobrozó típusaival ellentétben általában örömöt jelent. Ha számodra azonban a ruha-fejvadászat mégsem jelenti azt, hogy dörömbölhetsz az éden kapuján, akkor is állj meg egy pillanatra a próbafülkében, amikor a választott ruhákat magadra öltöd. Ne a tökéletest keresd, olyan nincs.

Viszont ha egy ruha nagyjából passzol rád, akkor ne félj megvenni. Egyrészt nem baj az, ha néhány kicsit más méretű ruhát is megtalálhatsz a szekrényedben (csak vigyázz, hogy mindig legfeljebb néhány legyen, és ne több). Másrészt egy felkért szabó még mindig csodát művelhet a nem passzoló részekkel. Érdemes utánanézni egynek a környéken, talán kevesebb pénzért vállal nagyobb csodát a ruhával, mint az elsőre gondolnánk.

A szolidság varázsa: ne félj visszafogott ruhákban megjelenni néha, ismétlem: néha, mert ha túl gyakran mutatkozol ezekben az alapvetően kényelmes öltözékekben, elveszhet a tested varázsa a sokat takaró öltözékek mögött. Ha te azok közé tartozol, akik nehezen mutatnak változatosságot, és szívesen kötődnek régi típusú, jól bevált ruhadarabjaikhoz, akkor egy kis trükköt tudunk figyelmedbe ajánlani: a lassú változtatást.

A tempó legyen számodra kényelmes, de azért feszegesd a határaidat: hidd el, hogy egy új szín kipróbálása, vagy egy nagyobb kivágás bevállalása mindenképpen nyereség. Ha megtetszik, akkor máris sikerült továbblépned, ha pedig nem, akkor tudod, hogy mi nem passzol hozzád. Ne félj kilépni abból a szerepből, amit környezeted erőltet rád.

Az edzőcipő  helye: nyilván a lábadon van, de csak abban az esetben, ha tényleg csak egy gyorsbevásárlást csinálsz, és nem ugrasz el utána a barátnőiddel valahova. Az edzőcipő, ahogy a tornacipő is, nagyon kényelmes tud lenni, de ahogy a nevük is mutatja, nem univerzálisan bárhol hordható lábravalók.

Amennyiben mégis elsődleges szempont számodra, hogy a talpad és a sarkad ne legyen szenvedő alanya a napi kilométereidnek, akkor ideje, hogy körbenézz egy szaküzletben lábbelik terén: vannak szandálok, tűsarkúak, karaktercipők… egyesek még a gumicsizmára is esküdnek, ha olyan időjárásról van szó.

Az anyaruha: tökéletes öltözék a kopott felső, és az egyszínű  kék farmer arra, hogy ne sajnáljuk, ha a gyerek etetése közben több megy rá a bébiételből, mint amennyit a lurkó megeszik, de attól még igazán nem kéne elfelejtkezni arról, hogy egy anya egyben nő is.

Azokban az időszakokban, amikor nincs szükség a nem túl impozáns mamaruhára, kicsit túrjad fel újra az öltözőszekrényedet, és térj vissza régi önmagukhoz: ahhoz az asszonyhoz, akikbe a gyerekek apja is beleszeretett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.