Telefonos segítség az életmentésben

Újraélesztés távirányítással

Telefonon keresztül irányítva élesztettek újra egy férfit ma délután a Veszprém megyei Somlójenő településen.

2010.05.19 17:08ma.hu

Az ötven év körüli férfi rosszullétét két arra járó észlelte, akik a mentők irányítójától telefonon kapott utasításokat végrehajtva folyamatosan végezték az újraélesztést a defibrillátorral felszerelt mentőkocsi megérkezéséig.

A segélyhívástól számított hat perc alatt kiérkező tüskevári mentőegység így sikerrel újraindította a beteg szívműködését, akit végül mentőhelikopter szállított a balatonfüredi szívcentrumba.

Az eset kiválóan példázza a laikus elsősegélynyújtás fontosságát, hiszen hirtelen szívmegállás esetén csak a négy percen belül megkezdett szakszerű újraélesztés adhat esélyt a vérkeringés újraindítására, a túlélésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.