Függőséget okozó telt idomok

A férfiak nem tudnak betelni a nagy popsikkal

A férfiak fantáziáját erősen megmozgatják az úgynevezett homokóra testalkatú hölgyek kerekded idomai.

2010.05.04 14:44Domokos Andrea-ma.hu

A erősebbik nem számára olyan ez mint az alkohol, vagy a drog. Szabályosan függőséget okoz.

Amint meglátnak egy formás popsit, agyukban azon nyomban beindul a fantázia gépezete. Szinte olthatatlan vágyat éreznek hogy megérintsék ezt a csodálatos esztétikai látványt nyújtó női testet. Már a régi időkben is „nagyobb népszerűségnek örvendtek” a teltebb hölgyek, ugyanis a kellemes látvány mellett egyben a termékenység és az általános egészség megtestesítőiként tekintettek rájuk.

A kutatások egyértelműen azt mutatják, hogy az evolúció során szinte minden kor, és minden kultúra férfiembere a homokóra típusú nőket részesítette és részesíti előnyben. Különböző tanulmányok és tesztek is foglalkoznak a témával.

Egyik keretében például 14 húszas éveiben járó férfinál vizsgálták, hogy mi a reakciójuk egy műtét előtt, illetve műtét után álló hölgyről. Az operáció nem súlycsökkentő jellegű volt, hanem a súlyfelesleget rendezték át, méghozzá a derékról a fenékre.

Így karcsúbb derék és formásabb popsi lett a végeredmény, ami mind a 14 úriember tetszését sokkal inkább elnyerte, mint a műtét előtti variáció. Ezen férfiak agyi vizsgálata pedig azt mutatta ki, hogy miközben nézték a műtét utáni hölgy képét, agyuknak éppen az a része aktivizálódott, amely úgymond „reagál” az alkohol- illetve drogfogyasztásra is.

Köztudott, hogy ezek a szerek igen könnyedén függőséget okozhat, így tehát egyértelműen megállapítható, hogy azok az információk, amelyek ezzel az agyi szektorral kerülnek kapcsolatba, függőséghez vezethetnek. Így nem is meglepő tehát, hogy a férfiak ennyire vonzódnak eme nőies domborulatokhoz.

Nyilvánvalóan nem csupán a férfiak szeme akad meg a kellemes vizuális élményt nyújtó kerekded idomokon, de nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a nők is előszeretettel méregetik egymást (nemi identitástól függetlenül), pláne összehasonlítás végett.

A nők köztudottan igen kritikusak, nem csak magukkal, de egymással szemben is, azonban nagy többségük szintén a legelőnyösebbnek, és a nőiesség jelképének a homokóra alkatot tartják, s akiket ezzel áldott meg a sors, büszkélkednek is vele.

E tanulmányok ellenére a média mindinkább a vékony, szinte sovány női testet állítja példaként, természetesen tévesen. Hisz az sem a férfiak nagy többségének ízlését, sem pedig az egészség szempontjából ideális testideált nem tükrözi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.