Több szex, nagyobb termékenység

6 tipp, hogy miért szeretkezzen minden nap

Erős és fürge ondósejtekért (melyből a jövőben erős és fürge utódok származhatnak) azonnal a tettek mezejére kell lépnie. De előtte még olvassa el cikkünket, hogy tudja, hogyan és miért. Avagy a tudósok újra letettek valamit az asztalra ...

2010.04.30 14:45

A napi szex javítja a sperma minőségét

Sydney-i terméketlenségkezelő központban megállapították, hogy a napi szex javítja a spermiumok minőségét.

A kutatás 118 férfira terjedt ki, aki spermiumában átlagon felüli gyakorisággal fordult elő DNS sérülés. Megállapítást nyert, hogy 7 napon át naponta egyszeri ejakuláció szignifikánsan javította a spermiumok minőségét. Mi ennek az oka? A legnagyobb valószínűséggel a spermiumok minősége javult, mert kevesebb időt töltöttek potenciálisan káros hatású molekulák között a herékben.

A történet tanulsága: Minél gyakrabban él nemi életet, annál kisebb annak valószínűsége, hogy terméketlenség kezelő szakemberre lesz szüksége.

Még több érv a rendszeres nemi élet mellett

A rendszeres nemi élettel további pozitívumok is járnak:
- A szex javítja az alvást! 
- A szex erősíti az immunrendszert.
- Kalóriát éget el egy-egy lepedőakrobatika során.
- A szex csökkenti a prosztatarák kockázatát.
- A szeretkezéssel hatékonyan és természetesen nyugtathatja az idegeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.