A megcsalás okai

Hűtlen fickók - vagy inkább aranykalitkából szabaduló madarak?

Minden megcsalt nő felteszi magának a kérdést, hogy miért történt ez meg vele? Felmerülnek esetleges okok és még esetlegesebb indokok, azonban az igazság odaát van - és a férfiak is.

2010.04.24 09:35Sárosdi Ádám, ma.hu

A 22-es csapdájába minden párkapcsolatban élő beleesik, aki szeretne kicsit többet kapni, és mindemellett mégis hűséges maradni. Azonban ahhoz, hogy megkaphassa azt a többletet, kénytelen lenne megszegni esküjét, amit nem akar. Viszont amíg nem teszi ezt meg, addig azt a plusz sem lehet az övé. Gyakran ilyen, néha hétköznapinak tűnő többlet-kívánságok álnak a hűtlen férjek indokai mögött.

"Túlspilázott" bosszú: idáig vezethet az, ha mi szeretnénk kedvesünk világának középpontjává válni. Ha valaki túlzott hűséget követel, és nem fogja megkapni, akkor megeshet, hogy ily módon vesz revánsot.

Könnyedén kiválthatják félreértések, vagy olyan dolgok, amely esetében az egyik fél nem is érti, hogy miért haragudhatott meg ezért a másik. Okai lehetnek, ha a barát megtalálja barátnője korábbi kapcsolatainak féltve őrzött szerelmesleveleit, vagy éppen úgy ítéli meg, hogy túl könnyed módon csevegett valakivel a telefonján, akiről nem hajlandó beszélni vele.

Pofon pofonért cserébe
: van, hogy a hűtlenség csak további félrelépéseket szül, amennyiben a felszarvazott fülébe jutni. Egy megcsalt férfi például lehetséges, hogy igyekszik majd kompenzálni azt a tudatot, hogy nem tudta minden téren kielégíteni a barátnőjét, ezért az további hímek után nézett. Ehhez pedig mi sem tökéletesebb, minthogy ő is felszed más nőket, asszonyokat. Ezek után talán megnyugodhatnak még a kedélyek, és együtt maradnak, de akkor már senki ne várjon el a másiktól hűséget.

Nem elégséges testiségek: néha a férfiak is igyekeznek nem csak a kosárméter alapján választani. Ilyenkor azonban előfordulhat, hogy hiába szeretnek bele a két gyönyörű szempárba, ott a mellek felett húsz centivel, ha aztán a képzeletükkel egészen más típusú lányokkal feküdnek le éjszakánként. A hűtlenség egy ilyen kapcsolatban intő jel lehet arra nézve, hogy milyen jövő vár rájuk, ha mégis együtt maradnának.

Minden férfinek ismernie kell azt, hogy ki mellett képes elképzelni hosszú távú  kapcsolatot, mert különben a nő önértékelésének rovására mehetnek a rossz döntések.

A távolsági kapcsolat hátránya
: fiatal szerelmesként előfordulhat, hogy a lángolás egyik pillanatról a másikra szűnik meg, ha a vágyak elkezdik földdel beteríteni a tűzet. Ez történhet olyan kapcsolatnál, amelyet csak az egymásnak írott e-mailek, és a hosszú telefonbeszélgetések kötnek össze. Azonban egymás testét már régóta nem érinthetik.

Ilyenkor általában a hormonok egy idő után győzelmet aratnak a szív felett, és a pár valamelyik tagja elérhetőbb partner után néz magának. A kérdés mindig az, hogy ez csak a „szexuális elvonás” tüneti kezelése volt, vagy a szerelem múlott el végervényesen?

A tanulság pedig az, hogy nehezen működnek a távkapcsolatok. Aki ilyet vállal, az készüljön fel arra a sok napnyi magányra, amivel néha szembe kell néznie. Persze van a dolognak előnye is: minél több a várakozás, annál nagyobb az öröm a viszontlátásnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.