Tizenháromezer kilométer - két keréken

Mások inkábbb visszafelé jönnének: Vlagyivosztokig kerékpározik egy német férfi

Kerékpárjával összesen tizenháromezer kilométert készül megtenni Vlagyivosztokig egy német extrémsportoló.

2010.04.02 07:35MTI

Thomas Meixner csütörtökön a németországi Wolfenben pattant nyeregbe. Lengyelországon, Ukrajnán, Oroszországon, Kazahsztánon és Szibérián keresztül utazik céljához, amelyet várhatóan szeptemberben ér majd el. Tervei szerint naponta 120-130 kilométert fog megtenni, az éjszakákat pedig sátorban vagy menedékházakban, turistaszállásokon tölti.

Túrájához Meixner teljesen felújította régi kerékpárját, amellyel már 55 ezer kilométert tett meg. Csomagjában csak kevés pótalkatrészt visz magával.

Az út ötlete már egy-két éve megszületett, és kilenc hónapja kezdett el felkészülni rá. Meixner húsz éve kerekezik, ez lesz a nyolcadik nagy utazása: kerékpárjával járt már Ázsiában, Dél-Afrikában és Ausztráliában is. 1998 május elsején Ausztria felé indult el.

A három évig és hét hónapig tartó út során harminchat országban és öt kontinensen járt. Eközben összesen 98.951 kilométert kerekezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.