24-en haltak meg

Véget ért az újinfluenza-járvány Ausztriában

Véget ért az újinfluenza-járvány Ausztriában - közölte csütörtökön az osztrák egészségügyi minisztérium.

2010.03.18 16:41MTI

A héten már nem jegyeztek fel új H1N1-vírusos megbetegedést a kórházakban, sem az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulókon elvégzett szúrópróbaszerű vizsgálatokkal.

Már egy kórházban sem ápolnak újinfluenzás betegeket Ausztriában. A minisztérium ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) értékelése szerint továbbra is több országra kiterjedő járványt, pandémiát okoz a vírus.

A pandémiás helyzetet a WHO hirdette ki és a minősítés visszavonására is a WHO jogosult. Ausztriában az oltások kezdete, tavaly november óta mintegy 278 ezer oltást adtak be. A legutóbbi adatok szerint 24-en haltak meg az újinfluenzával összefüggésben a 8,3 millió lakosú országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.