Vérszem helyett toalett

Nem kell visszatartani: női mellékhelyiségek egy japán légitársaság járatain

Csak nők által használható mellékhelyiséggel kedveskedik női utasainak az ANA japán légitársaság; az újítást márciustól állítják az utazóközönség szolgálatába a nemzetközi járatokon.

2010.02.24 07:30MTI

A légitársaság ezzel a nők egyik nagy kívánságát teljesíti, amelyre egy közvélemény-kutatás segítségével derült fény.

Azt vizsgálták, melyek a járatválasztást befolyásoló legfontosabb kritériumok - a mellékhelyiség kérdése második helyen végzett az édesség minősége mögött. Az ANA szóvivője elmondta, hogy a legtöbb nő kellemetlenül és siettetve érzi magát, ha a toalett ajtajában egy férfi vár rá.

A külön női WC-k alkalmazásának hátterében tehát nem higiéniai okok állnak: nem erősítik meg azt az előítéletet, miszerint a férfiak nem olyan tisztán hagyják ott maguk után a mellékhelyiséget, mint a nők.

"Csupán a nők jó közérzetéről van szó" - hangsúlyozta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.