Szervklónozás, időutazás, implantátumok

2020-ra átlagos dolog lesz a klónozás?

Bár lehet, hogy sci-fibe illően hangzik, de egy felmérés szerint az amerikaiak fele hiszi, hogy 2020-ra az egyes szervek klónozása mindennapos orvosi gyakorlat lesz.

2010.01.12 14:39medipress.hu

A Zogby által megkérdezett 2841 ember 49 százaléka gondolta, hogy az őssejtek használata és a szervklónozás teljesen megszokott dolog lesz már a következő évtizedben. "A megkérdezettek harmada ezen kívül hiszi, hogy 2020-ra az emberek számítógépes implantátumokkal élnek majd, hogy a házimunka nagyobb rész megszokott formája lesz" - nyilatkozta a felmérést végző Zogby szakértője.

Az emberek 28 százaléka ét robotok fogják végezni, és hogy a virtuális valóság az otthoni szórakozásszerint 10 éven belül megtalálják a rák ellenszerét és 13 százalékuk szerint az átlagéletkor 50-100 évvel nő majd a következő évtizedekben. Szintén 13 százalék hisz benne, hogy hamarosan megindulhatnak az első kereskedelmi járatok az űrbe.

Az időutazásban csupán a megkérdezettek 2 százaléka hisz, és csak 4 százalékuk tartja elképzelhetőnek a teleportációt és a repülő autókat. Az általános optimizmus ellenére jelentős különbség van az 1945 előtt és az 1979 után születettek elképzeléseiben a jövőt illetően.

"Érthető módon az idősek az átlagos élethossz növelését és a halálos betegségek ellenszerét várják a jövőtől, míg a fiatalabbak fantáziáját inkább a virtuális valóság, az űrutazás és a klónozás izgatja." - tette hozzá a szakértő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.