A baktériumok csökkentik a kokain függőséget

Baktériummal lehet küzdeni a kokainfüggőség ellen

Fel lehet használni a kokainfüggőség kezelésére a nemrégiben felfedezett kokain-észterázot, ezt a természetesen előforduló bakteriális enzimet - állítják a tudósok

2010.01.07 10:01medipress.hu

A felfedezést úgy üdvözölték, mint a lehetséges módszert, amely segít a szenvedélybetegség gyógyításában.” – írja a The Telegraph. A szakértők felfedezték, hogy a bakteriális enzim lebontja a kokaint, ezzel együtt a függőséget okozó tulajdonságait is.

A baktérium csak rövid ideig aktív a szervezetben, de ismert a mikróba egy kettős, sokkal stabilabb mutáns változata is, amely sokkal hatékonyabb, derült ki a patkányokon végzett kísérlet során. „Ez a gyógyászati megközelítés bár lehet, hogy nem biztonságos, nem meghatározó, és nem csökkenti a szenvedélybetegek kokain bevitelét, azonban hosszabb távon az értékes kezelési módszerek nemcsak a megelőzésben, hanem a visszaélésekben is segítséget nyújthatnak” – mondta el professzor Friedbert Weiss, a kaliforniai The Scripps Kutatóintézet intézmény vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.