Kétoldali tüdőgyulladásban hunyt el a beteg

Valószínűleg A-típusú influenzában halt meg egy 38 éves férfi Nagykanizsán

Valószínűleg A-típusú influenzában halt meg egy 38 éves férfi Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórházban - közölte a Zalai Hírlap online kiadása szerda este.

2009.12.31 08:29Zalai Hírlap

Bátorfi József főigazgató a lapnak azt nyilatkozta, hogy klinikailag kétoldali tüdőgyulladásban, influenzában halt meg kedd este a beteg, de az újtípusú influenza fertőzés, illetve a kóroki szerepe nem igazolódott. A főigazgató közlése szerint jelenleg három beteget kezelnek influenza gyanúval az intenzív terápiás osztályon gépi lélegeztetéssel. A betegek közül a megismételt szerológiai vizsgálatokkal csak egynél igazolódott a H1N1-es típusú fertőzés, de ő már jobban van.

A 38 éves férfi a második beteg, aki influenzában halt meg a nagykanizsai kórházban. Egy 48 éves újinfluenzás beteg - aki az igazolt H1N1-vírusfertőzés és annak szövődményei miatt mindvégig kritikus állapotban volt - háromhetes kezelés után december közepén hunyt el a nagykanizsai kórházban, ahol lélegeztetőgépre kapcsolva ápolták. A főigazgató korábbi tájékoztatása szerint a beteg nem kapott védőoltást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.