A magyar KontrollPontok országos hálózata nyert

Rangos díj a magyar szívvédőknek

Világelsőként a magyar KontrollPontok országos hálózata nyerte el az International Chair on Cardiometabolic Risk, az egyik legrangosabb független akadémiai szervezet nemzetközi akkreditációját - írta a szerdai Világgazdaság.

2008.02.20 08:09Világgazdaság

A KontrollPontok hálózat az egészségügy részeként is működő ellátórendszer, amely a lakosságot kiemelten sújtó szív- és érrendszeri megbetegedéseket okozó hasi elhízás elleni fellépés miatt jött létre - olvasható a cikkben.

A kutatások szerint a kövérség a vezető halálokok között kiemelt helyen szereplő szív- és érrendszeri megbetegedések kockázati tényezője. Elsősorban a hasi elhízás veszélyes, mivel ez a zsírszövet aktív hormontermelő.

Magyarországon összesen mintegy 4, 2 millió embert, a férfiak 51, a nők 56 százalékát fenyegetik ezek a kockázatok, így a szívinfarktus, szélütés és érelmeszesedés - olvasható a szerdai Világgazdaságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.