Életrevalóbbak lesznek a gyerekek

A leszbikusok jobb szülők lennének?

Egy brit szakértő szerint a leszbikusok jobb szülők, mint a női-férfi párosok.

2009.11.30 12:43medipress.hu

Stephen Scott, a brit Gyakorló Szülők Nemzeti Akadémiájának kutatási vezetője szerint azok a gyermekek, akiket leszbikus párok nevelnek fel, sokkal életrevalóbbak, törekvőbbek lesznek. Scott a Demos nevű civil szervezet alapító ünnepségén a személyiségjegyek befolyásoló hatása kapcsán így nyilatkozott:

„A leszbikus párok jobb szülőknek bizonyulnak, mint a férfi-női párok.” Véleményével más szakértők is egyetértettek. Hosszú évek tapasztalata azt mutatja szerintük, hogy a női azonos nemű párok által felnevelt gyermekek sokkal önbizalom-teljesebbek, és sokkal inkább kiállnak a szociális igazságtalanságok ellen, mint társaik.

Mindezek mellett azonban a szakérők nem mutattak fel más bizonyítékot arra nézve, hogy a homoszexuálisok utójai bármiben különböznének a heteroszexuális párok gyermekeitől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.