Országos hálózat épül

Kölcsön-légzésfigyelőkkel a csecsemőhalálozás ellen

A bölcsőhalál megelőzésére szolgáló eszközöket ingyen kölcsönző országos hálózat épül - írja a Népszabadság a szerdai számában.

2009.11.18 07:39Népszava

A City Rotary Club 300 légzésfigyelő riasztót adományoz a 21 regionális és megyei csecsemőgondozó intézménynek, amelyek ezeket a veszélyeztetett gyerekek családjának adják kölcsön. A lap emlékeztet arra, hogy a hirtelen csecsemőhalál, vagy más néven bölcsőhalál okát az orvosok sem tudják, csak azt, hogy a dohányzás, az alkohol, a rossz táplálkozás és a koraszülés növeli a kockázatát.

A bölcsőhalál megelőzésére alváslaboratóriumban végeznek vizsgálatot annak megállapítására, hogy kik tartoznak a rizikó-csoportba. Bár a riasztó nem "mindenható", de az igazságügyi orvosszakértői tanulmányok egyetlen olyan esetről sem tudnak, amikor a riasztó ellenére történt tragédia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.