Mi az igazság?

A káposztaleves és a grapefruit segítenek a zsírégetésben?

A régóta fennálló közhiedelemmel ellentétben nincs tudományos bizonyíték arra, hogy bármely meghatározott élelmiszer zsírégető, zsírolvasztó vagy zsíreltávolító hatással bírna.

2009.11.12 17:18Ildikó

Ha valaki grapefruit- vagy káposztaleves-diéta segítségével fogy, az valószínűleg azért történik, mert csökkentette a kalóriabevitelét azáltal, hogy maréknyi élelmiszerre korlátozta a fogyasztását. Egyetemi vizsgálatok megállapították, hogy azok az emberek, akik bármely diétás étrendet hűségesen követik, 1000-1200 kalóriát fogyasztanak el naponta.

Szinte biztos, hogy fogyunk, ha 1000 kalóriányit eszünk, legyen az banán vagy burgonyaszirom. De nehéz lesz megtartani a súlyunkat, ha visszatérünk a megszokott étrendünkhöz. Igaz tehát, amit manapság oly gyakran lehet hallani: csak úgy érhetünk el tartós fogyást, ha hosszútávon változtatunk az étrendünkön, és a mozgást beiktatjuk mindennapjainkba. Tehát alapvető életmód változtatásra van szükségünk.

A párolás, grillezés számos variációt kínál egészséges ételek készítésére, a legmodernebb, bármely izomcsoport erősítésére alkalmas, otthon használható kondigépek és fitneszgépek pedig tökéletes megoldást nyújtanak a napi szükséges testmozgás beiktatására. Kezdje el a változást még ma!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.