Tabu a testsúly

Szégyen a kövérség?

A brit lányok négyötöde gondolja úgy, hogy van legjobb barátnője túlsúlyos, és azt is, hogy ezt soha nem fogja elmondani neki.

2009.11.08 13:55medipress.hu

Egy 3000 nőt megkérdező kutatásból kiderült, hogy majd’ minden nőnek van legalább két túlsúlyos barátnője, de legtöbbjük úgy nyilatkozott, hogy véleményét semmilyen körülmények között nem mondja el nekik, sőt, minden adandó alkalmat megragad arra, hogy meggyőzze őket, hogy jól néznek ki.

A felmérésből, amelyet egy fogyókúrás eszközöket gyártó cég készítetett az is kiderült, hogy azok akiknek a barátnőjük elmondta a véleményét, 10-a elsírta magát, 12 százaléka pedig megsértődött.

A cég szóvivője Kim Ramessa azonban ennek ellenére azt ajánlja, hogy mégis legyünk őszinték: „Sok módja van annak, ahogyan egy ilyen információt közölni lehet. Lehet hogy ki sem kell mondani, csak elegendő ha rávesszük a barátnőnket arra, hogy járjunk együtt fitnesz klubba, vagy étkezzünk egészségesebben.” – nyilatkozta a Daily Express nevű napilapnak.

A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a nők negyede nem mond igazat, mikor a súlyáról, vagy a ruhaméretéről kérdezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.