Kiváló magnéziumforrás

Stresszes az élete? Egyen banánt!

A fogyókúrás ételek között ugyan nem az első számú, de számtalan kiváló élettani hatása miatt a tél egyik "sztárja" a banán.

2009.10.30 08:59Kiskegyed

A banán a tél egyik kedvelt gyümölcse. Nemcsak az ízéért érdemes fogyasztani, hanem a benne található tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok jótékony élettani hatásai miatt is. Néhány fogyókúrás programban is felbukkan a banán, mégis érdemes vele csínján bánni, hiszen egy gyümölcs átlagosan 140 kalóriát tartalmaz.

Magnéziumforrás
Sportolóknak is ajánlják a banán fogyasztását. A verejtékezéssel rengeteg magnéziumot veszítünk, ami az izmok begörcsöléséhez vezethet. Hogy ezt elkerüljük, helyre kell állítani a szervezet ásványianyag-szintjét. A banán magnéziumtartalmának köszönhetően természetes úton segít. A magnézium és a kálium jó hatással van a vérnyomásra is. A gyümölcs lúgtöbblete egyensúlyban tartja a szervezet sav-bázis háztartását is. B6-vitamin-tartalma csökkenti a szédüléses panaszokat, és meggyorsítja a cserepes ajkak gyógyulását.

Sérült héjút ne vegyen!

Vásárláskor keresse az egészséges gyümölcsöket, amelyek színe a zöldtől a sötét sárgáig terjedhet. A barnás pötty nem számít hibának. Minél érettebb a banán, annál pöttyösebb. Sérült héjú, puha, szürkéssárga gyümölcsöt sose vegyen. Ha éretlen, tárolja szobahőmérsékleten, kosárban. Ha érett, nyitott zacskóban 3-5 napig is eláll a hűtőszekrényben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.