Átlagosan 870.000 forintot költenek fogászra

A válság kedvez a fogturizmusnak!

Az elmúlt időszakban egyre több külföldi paciens érkezik Budapestre fogászati kezelésre, mert mint kiderült Magyarországon egyelőre még mindig olcsóbban lehet fogpótlást vagy esztétikai kezelést csináltatni, mint országhatárainkon túl.

2009.09.10 15:52ma.hu

A legtöbben Angliából érkeznek – mondta dr. Kámán Attila az Implantcenter orvos igazgatója. A szájsebész ugyanakkor megjegyezte: a magyarok viszont a válság miatt az idén negyed annyit költöttek a fogaikra, mint tavaly. A britek zöme fogpótlásra érkezik a magyar fővárosba. Átlagosan 2.800 fontot, azaz 870.000 forintot költ fogaira, és legalább egy hetet tölt az egyik budapesti, négy csillagos szállodában.

A legtöbb páciens Nagy Britanniából érkezik, de gyakori betegek az írek és a franciák is. Feleannyiba kerül Magyarországon egy fogpótlás, mint Angliában, ezért jöttem ide – mondta a magánrendelőben Tereza Juniper, akinek egy barátja ajánlotta a klinika szolgáltatásait. A gazdasági válság miatt a magyarok tavalyhoz képest negyedével kevesebbet költöttek a fogaikra.

A külföldiek viszont 30%-kal többen jöttek Budapestre fogászatra. Ők is érzik a válságot, és a válságban mindenképpen fontos az az előny, amit mi képviselünk. Nyilván egy jó marketinggel tudják, - elmúlt évek tapasztalatai alapján - hogy itt egy jó árszinthez egy nagyon jó minőséget is tudnak kapni – mondta az Implantcenter orvos igazgatója.

Kámán doktor szerint a fiatalok inkább esztétikai kezelésre érkeznek, az idősebbek pedig teljes fogpótlás miatt utaznak Magyarországra, és ha már itt vannak, megnézik a várost is. Tapasztalatok szerint egy átlagos, úgynevezett fogturista a kezelés mellett egy hét alatt 2.400 eurót költ el a fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.