Az egyedülálló nők a nős pasikhoz vonzódnak?

A nők foglalt férfiakra szeretnek vadászni

Egy tudományos tanulmány bizonyítékot talált arra, hogy a nők előszeretettel vesznek célba olyan férfiakat, aki már párkapcsolatban élnek.

2009.08.18 13:08medipress.hu

Az Oklahoma Állami Egyetem kutatói a "férfiak elorzásának" nevezték el ezt a jelenséget. A tanulmány során a résztvevőknek közepesen vonzó külsejű férfiak és nők fényképét mutatták meg. A résztvevők felének azt mondták, hogy az illető férfi egyedülálló, a többieknek pedig azt, hogy foglalt. Dr. Melissa Burkley és Jessica Parker kutatók azt figyelték meg, hogy azok közül, akik úgy tudták, hogy a képen szereplő férfi kapcsolatban él, 90 % mutatott érdeklődést.

Azok közül, akiknek azt mondták, hogy egyedülálló, csak 59 % szeretett volna vele megismerkedni. "Az eredmények arra utalnak, hogy az egyedülálló nők jelentősen nagyobb érdeklődést mutatnak olyan férfi iránt, aki kevéssé elérhető számukra." - idézte a kutatókat a Telegraph. "Ez azért lehet így, mert a kapcsolatban élő férfi már kimutatta képességét az elköteleződésre, vagyis más nők már előminősítették." - tették hozzá.

A kutatók azt is megjegyezték, hogy a férfiak nem mutatnak eltérő érdeklődést a foglalt és egyedülálló nők irányában. "Az eredmények kimutatták, hogy csak az egyedülálló nők részesítik előnyben a foglalt célpontokat." - mondták. A tanulmányról beszámoló kutatási cikk a Journal of Experimental Social Psychology-ban jelent meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.