Kényszerbetegsége miatt műtötték

Ezt is megéltük! Angol tinilány büszkélkedhet az első átültetetett szempillával

Az egyik legnagyobb brit kozmetikai sebészeti klinika vasárnapi bejelentése szerint egy hajhullási rendellenességgel élő 19 éves lányon hajtották végre az ország első szempilla-átültetését.

2009.08.10 12:00MTI

Az Egyesült Államokban kifejlesztett négyórás eljárás költsége 3500 font (mintegy 1,1 millió forint). A lány fejbőrének hátsó részéről távolítottak hajszálakat, melyeket aztán darabokra szabdalva szemhéjába ültettek.

A pilláknak négy-hat hónappal a műtét után meg kell erősödniük, közölték a beavatkozást végrehajtó klinika illetékesei. "A szempilla-átültetés igen biztonságos, költséghatékony és fájdalommentes eljárás, melynek hatása megváltoztathatja a páciens életét" - mondta el Shami Thomas a klinika képviseletében.

A megműtött lány a trichotillomania elnevezésű, hajtépéssel járó kényszerbetegségben szenved, amelyben a páciensek leküzdhetetlen vágyat éreznek arra, hogy kitépkedjék szőrszálaikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.