No-Go Area

Ötezer szóval gazdagodott a német nyelv

Ötezer szóval gazdagodott a német nyelv hivatalosan a legújabb értelmező szótár alapján.

2009.07.25 09:27MTI

Az új szavak zömmel angol eredetűek, ami azért is érdekes, mert egyfajta visszakanyarodás a szófolyam az eredeti "nyelvtőhöz, elvégre az angol a németből - germánból - alakult ki a brit szigetekre vándorló szászok, angolok révén. (Maga az angol sem brit szó, egy szász törzsnek volt a neve.)

A szóbevándorlókra visszatérve, egyebek közt olyanok érkeztek német földre és váltak immár "legálissá", mint az After-Show-Party (magyarul utóbuli, illetve "fiatal magyarul": áfterparti") vagy a No-Go Area (Tilos az átjárás).

A tekintélynek örvendő Duden értelmező szótár első kiadása 1880-ban jelent meg, és 27 ezer szó volt benne. A legfrissebben 135 ezer van
- adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.