Meztelenül is magabiztos szeretne lenni?

A cardio- vagy az erősítőedzés vezet a szexi testhez?

Ön is kidolgozott testről álmodozik? Szeretne magabiztosan a tükör elé állni, akár meztelenül is? Ha ez a célja, egyáltalán nem mindegy hogyan edz! Nem biztos, hogy napi 30 perces futásra lesz szüksége!

2009.07.08 07:14

Futás után jobban érzi magát a bőrében. De szexinek is látja magát?

Sport pszichológusok már évszázadok óta figyelik az aerobik és más sport tevékenységek hatását az önbizalomra, és mindig ugyanarra a következtetésre jutnak: a futók, a biciklisták, az úszók és a többi atléta mind-mind magas önbizalommal rendelkeznek. Elsősorban nem a kondíciójuk miatt, hanem azért mert teljesítettek. Mert letettek valamit az asztalra. Beértek a finisbe, még akkor is, ha esetenként sereghajtóként. És ez a teljesítmény növeli meg az önbizalmukat

Úgy érzi, hogy sokkal szexisebben néz ki egy-egy erősítő edzés után?

Nos, ez nem csak a fejében vagy így. A vér elönti az izmokat, így azok ténylegesen megduzzadnak, és sokkal kidolgozottabbnak és szexinek tűnnek a valóságban is. Nemcsak hiúságról van szó: sokkal magabiztosabbnak és erősebbnek érezheti magát, attól, hogy éppen kinyomott néhány kilót.


Próbálja ki ezt!

Írjon naplót minden héten, hogy hány szettet tud elvégezni és mindezt hány kilóval teszi. Minden 4. héten nézze meg az első heti eredményeit és értékelje a fejlődést. Meglátja, mennyivel magabiztosabb lesz, hogy képes volt ennyit fejlődni. Nézze meg magát a tükörben meztelenül, feszítse be az izmait! Biztosan meg lesz elégedve az elért eredménnyel! Mindenképpen erősítsen, ha energikusnak és szexinek szeretné érezni magát. Főként, ha a cél az önbizalom növelése és az, hogy szeresse a testét!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.