Toxin szennyezettség az alapanyagban

Fuzárium-toxin fertőzés miatt visszavonta egyes termékeit a Cerbona

A Cerbona azonnal visszahívta a 2011. május 13. és 2011. június 18. közötti minőség megőrzési idejű Durillo (500 gramm) és Durum (ömlesztett) márkanevű durum száraztészta termékeit a fogyasztók egészségének védelme érdekében.

2009.06.29 16:43MTI

Emlékeztetetnek rá: a Cerbona minőségellenőrzése június 19-én a Diamant Malom International Kft. által szállított durum száraztészta alapanyagában az élelmiszerbiztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxin eltérést mutatott ki, ezért a cég azonnal hatósági bevizsgálást kért. A hatósági vizsgálat eredményei szerint a tésztában a főzés során a szennyeződés a törvényben megengedett határérték alá csökken.

A vizsgálatokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal laboratóriumai végezték el. A Cerbona kiemelte: a termékeket forgalmazó áruházak az értesítést követően azonnali hatállyal intézkedtek a készletek visszagyűjtéséről, míg a fogyasztóktól az érintett termékeket a vásárlás helyén visszavásárolják. A Cerbona többi terméke teljes mértékben megfelel a minőségi követelményeknek, azok a Durillo és durum termékek is, amelyek a visszavont minőség megőrzési időn kívül esnek - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.