Öt centi a gyönyörért

A magassarkútól jobb a szex

A legalább öt centis magassarkú cipő viselése erősíti a gátizomzatot, s ezáltal a szeretkezés is jobb lehet tőle - olvasható a BBC News honlapján.

2008.02.06 06:41MTI

Maria Cerruto olasz urológus - s nem mellesleg a magassarkú cipők híve - hatvanhat 50 évnél fiatalabb nőt vizsgált meg, és kimutatta, hogy akik a lábukat legalább 15 fokos szögben tartó magassarkút viselnek, azoknak a testtartása ugyanolyan jó, mint akik lapos cipőben járnak. De ami a fő: a gátizomzatuk kisebb elektromos aktivitást mutatott, ami arra utal, hogy optimális helyzetű, tehát erőssége és összehúzódási képessége jobban fejlődhet.

A medencefenék-izomzat segíti a szexuális aktivitást és a kielégülést, másrészt támaszt nyújt a medence szerveinek, így a húgyhólyagnak, a méhnek és a beleknek. Ám terhesség és szülés után vagy az öregedéstől gyakran meggyengül, s ezért speciális tornával ugyan, de lehet erősíteni. "A nőknek gyakran problémát jelent a megfelelő tornát végrehajtani, és lehet, hogy a magassarkú viselése jobb megoldás.

Sok nőhöz hasonlóan én is szeretem a magassarkú cipőket, és jó tudni, hogy ilyen egészségügyi hatásuk is van" - mondta a doktornő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.