A férfiak vonzódnak a rubensi idomokhoz

Nem a modellek kellenek a férfiaknak

Nem a modellalkatú és a Playboy középső oldalán szereplő nőkre vágynak a férfiak, hanem az átlagos méretekkel bírókra - állítják tudósok.

2009.06.12 07:29MTI

A kutatók szerint a férfiak a 14-es, vagyis az európai méret szerint a 42-es ruhákat viselő hölgyeket részesítik előnyben a szupermodellek alkatával szemben - olvasható a The Daily Telegraph internetes kiadásában. Tanulmányukban a szakemberek az átlagos testalkattal bíró nők, a Playboy magazin középső oldalán szereplő "nyuszik", a húszas évek és a kilencvenes évek modelljeinek, illetve a társasági élet szépségeinek alkatát hasonlították össze.

Az ausztráliai Új-Dél-Wales Egyetemen tanító Rob Brooks és kollégái száz férfi hallgató segítségével készítették el a felmérést, amelynek keretében 201 rajzot kellett összehasonlítaniuk. A rajzokon látható nők eltérő csípő-, derék- és vállmérettel rendelkeztek.

A válaszok alapján kiderült, hogy a férfiak számára a 25 és 44 év közötti nők korosztályát tekintve vonzóbbak voltak az átlagos méretek mint a szupermodell-alkatok. "A hagyomány azt mondja, hogy csak egy meghatározott derék-csípő mérettel lehetsz vonzó, nem számít, hogy a tested többi része milyen" - mondta Brooks a New Scientist című magazinnak. "A mi tanulmányuk megmutatja, hogy ez tévhit" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.