Mire jó a zöld tea?

Tudta, Ön a zöld teáról, hogy kivételesen jó zsírégető?

Egy növény, egy ital, ami csak pár éve él a magyar köztudatban, mégis mindenki isteníti. Ön is ismeri a zöld tea jótékony hatásait? Hogy csak párat említsünk rögtön az elején: a zöld tea hátráltatja az öregedés folyamatát, segít megelőzni a rákot és gátolja az elhízást is!

2009.05.27 11:23

Minek köszönhető a zöld tea egészségre gyakorolt pozitív hatása? A zöld teában megtalálható polifenolok és flavonolok antioxidáns hatásúak! Ha Ön elfogyaszt egy csésze zöld teát, több antioxidánst juttathat a szervezetébe, mint például egy adag brokkolival! 

A zöld tea antioxidáns hatása huszonötszöröse is lehet a C és E vitaminénak. Fogyókúrázóknak kötelező a zöldtea fogyasztása! Egy klinikai vizsgálat során magas zsírtartalmú étrenden lévő férfiaknak egy csésze feketekávé koffeintartalmával egyenértékű zöldteát adtak. A kávé nem volt hatással a testsúlycsökkenésre, a zöldtea azonban igen. A zöld tea készítmény 4.5 %-kal növelte az elégetett zsír mennyiségét! Ez magáért beszél, ha Ön fogyókúrázik, a zöld teát ne hagyja ki!
 
Zöld teával a koleszterin ellen! 

Ki gondolta volna, hogy az egyszerű zöldtea ugyanolyan hatékony lehet, mint a koleszterincsökkentő gyógyszerek? Igyon étkezések után zöld teát, és a kutatások szerint csökkentheti a véráramba kerülő koleszterin mennyiséget! 

Ezzel meg is előzte a magas koleszterinszint kialakulását! Ha Önnek magas a koleszterin szintje, kezdjen el zöld teát fogyasztani, így a koleszterin kisebb mértékben fogja elreteszelni az artériákat, csökkentheti az érelmeszesedés kockázatát! 

A zöld tea védelmet biztosít az ízületi gyulladásokkal szemben
 
Ez a zöldtea legkevésbé jól ismert tulajdonsága. A zöldtea ugyanis gyulladáscsökkentő hatású. Ha pedig csökken a gyulladás, kevésbé sajognak az ízületeink! 

Zöld tea a rákos elváltozások ellen! A zöld tea meggátolja a daganatos sejtek fejlődését. A zöld teában található EGCG úgy gátolja meg a daganatos sejtek fejlődését, hogy azokat egy speciális enzimhez köti. A zöld tea különösen hatékony mell-, prosztata- és tüdődaganatok esetében. Szabad-e zöld tea kapszulát fogyasztani ? Nem csak, hogy szabad, de a zöld tea akkor a leghatékonyabb, ha zöld tea kivonatot tartalmazó kapszulát fogyasztunk.
 
Kimutatták, hogy a zöld tea kiegészítők több antioxidánst juttatnak a szervezetünkbe, mint maga a zöld tea. Napi két kapszula zöld tea kivonat húsz csésze zöld teának felel meg: ez a mennyiség még a legnehezebb periódusokon is átsegíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.