Stresszesebbnek tartják a vakációt

A szülők a munkát választanák a családi nyaralás helyett

A dolgozó brit szülők csaknem kétharmada úgy vélekedett, hogy egy családi nyaralás stresszesebb mint ha munkával töltenék ugyanazt az időt - írja a HR Magazine.

2009.05.22 10:09HUMÁN RENT

A HireScores HR-szakmai közösségi oldalán publikált felmérés szerint a szülők 65%-a megterhelőbbnek tart egy hét napos vakációt a gyerekekkel, mint ha munkahelyén maradna. Felük úgy nyilatkozott, egyáltalán nem is készül családi nyaralásra. Ugyanakkor a megkérdezettek 60 százaléka azért fontolgatja a megszakítás nélküli munkát a nyári hónapokban, mert attól fél, mi várná a szabadságról visszatérve a munkahelyén.

A szülők 53 százaléka tervez családi nyaralást, ugyanakkor e csoport 57 százaléka szerint a felhalmozódó munka-hátralék miatt még zaklatottabb lesz, mint a szabadság előtt. - A nyári utazásoknak elvileg stressz-mentes kikapcsolódásnak kellene lennie – mondta Lisette Howlette, a HireScores egyik alapítója – és mégis, sokan a visszatérés fáradtságai miatt is szabadságot vennének ki legszívesebben. A szakértő szerint fontos valódi nyári kikapcsolódás, ezért alaposan elő kell készíteni a nyaralást. Meg kell szervezni a feladatok átadását a munkatársaknak, hogy semmi se árnyékolhassa be a pihenésnek szentelt napokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.